Tilbageblik

Tre år er gået siden Lene og jeg lancerede poetiskpodcast.dk. Ideen om at lave en podcast voksede ud af frustrationerne omkring forsøget på at finansiere og organisere en scenisk produktion af Lenes stykke Oskar & Alma, som jeg var i gang med at lave musikken til. Vi fik så ideen til at udgive det som en podcast, i den erkendelse at mediet var langt bedre egnet til det vi forsøgte at gøre, og vi undgik at kæmpe med de begrænsninger og forventninger der hører med til en fysisk teaterproduktion, hvor spændende den end måtte være.

På baggrund af vanskelighederne med at finde et sted for ‘poetisk teater’ i nutidens kommercielle og kulturelle landskab, udgjorde lydmediet et alternativ og førte til etableringen af poetiskpodcast.dk som platform, ikke kun for Oscar & Alma, men også for podcasts af andre, der interesserer sig for at udforske nye kombinationer af lyd, ord, poesi og musik.

Siden da har vi udgivet 14 produktioner, der spænder
fra intenst drama og larmende kollektiver, til sart poesi og dystopiske landskaber. Vi er lige midt i et tilbageblik på disse produktioner, en lille Instagram ‘retrospektiv’: instagram.com/poetiskpodcast/

Kh. Rudiger

* * *

Lys, Verden, i Lyd!

Vil du være med til at lyse december op? Husk at Poetisk Podcast står for at komponere og udgive en kollektivt indsamlet JULE/NYTÅRS-podcast.

Podcasten skal bestå af lydklip, optaget på f.eks. mobilen – klip der fastholder en personlig eller fælles decemberstemning. Altså lyden af december, hvor end man er.

Vil du være med? Vil du opfordre andre til at være med? Så send jeres lydklip, af få minutters varighed, med et par linjers beskrivelse til info@poetiskpodcast.dk. Fristen er 20. december 2022.

* * *

Husk også at Poetisk Podcast har sit fredelige og uprætentiøse samtalehjørne på Discord, et digitalt vandhul for de varme lyttebøffer (bøfler), en lyttersalon ligefrem, for dem som følger vores produktioner.

Kom med kommentarer til en podcast, del jeres overvejelser, stil spørgsmål eller send bare en hilsen.

Tilmeld jer til vores Discord ‘server’ via følgende link: https://discord.gg/XbYnHCw45s

Kh. Lene