Lyttepost

Det her er Poetisk Podcasts nyhedsbrev, som sendes ud den første fredag i hver måned.

I René Jean Jensens Lyttepost citeres filosoffen David Hume for at der ingen forbindelser er mellem ting og hændelser, kun sammenfald. Kan det passe? Hvad med tiden, fortiden; hvad med årstiderne – falder de også sammen, ligger de oveni hinanden? Er en dråbe en isoleret hændelse, vil den noget selv? Kan man høre forskel på 11 og 10 sten kastet i vandet? Hvordan lyder ingen sten kastet i vandet? Er stilheden nogens, er den ingenting, er den en ting? Og hvad er ’nustalgi’?

Lyttepost Podcast Artwork

Podcasten er den anden af fem produktioner i serien Poetisk Podcast sender 2050, hvor digterne har fået 5 titler at lade sig inspirere af: En solvind i håret, Atomernes dans, Isdronning druknet, Giganternes orgie, Ting/Ingenting. Ligesom CIRKUS 3000, den første i serien, har René har forholdt sig til temaet ting/ingenting, i hans tilfælde særligt i ‘eksperimenterne’ i podcasten, men i mere overført betydning også i relation til begrebet ‘nustalgi’ og fornemmelsen af at nuets båndbredde rummer mange ‘ting’, som man i øjeblikket ikke opdager (og derfor oplever/hører som ‘ingenting’).

René Jean Jensen

* * *

Poetisk Podcast har nu også en ‘Master Feed’ – også tilgængeligt via Apple eller Spotify – som samler alle vores produktioner. Søge på ‘Poetisk Podcast Master Feed’ eller tilføje linket direkte i din yndlings podcastafspiller.

Kh. Lene og Rudiger