Kejsersnit og klimakrise

Vi er spændte på snart at kunne præsentere den næste Poetisk Podcast-udgivelse. Der er ligheder med Shadi Bazeghi/Mansoor Mani Hosseini’s Flowmatic Blood Moon på den måde, at den involverede digter Julie Sten-Knudsen også tager udgangspunkt i en digtsamling (her en bog med titlen Syv lag, som udkommer d. 18 august), og at hun samarbejder med en komponist/lydkunstner om et fælles podcast-værk. Sandra Boss er hendes partner in sound.

Syv lag beskriver digteren selv som “En digtsamling om kejsersnit og klimakrise. Om hvad det vil sige at sætte et barn i verden.” For lidt over en måned siden delte Sandra lidt om den kunstneriske process med en korte video på hendes Instagram.

Og her et citat fra et interview med Julie Sten-Knudsen på forlaget Gutkinds hjemmeside, et interview om den nye bog. Det afsluttende spørgsmål lyder i sin enkelhed: “Hvordan kan digte være med til at redde kloden?” Julie Sten-Knudsen svarer:

Jeg tror på det fælles sprog. At hvis man giver sig tid, vender sin opmærksomhed mod noget, skaber billeder af det, kan det forandre den måde, man tænker på. Vi skal have et sprog for den ødelæggelse, der finder sted, og for alternativerne.

Tak. Vi glæder os!